Search…

X3 Photo Gallery Support Forums

Search…
 
User avatar
andreamarucci
Experienced
Topic Author
Posts: 302
Joined: 01 Mar 2011, 11:13

The Panel

08 Apr 2015, 06:08

I've tried to install the new beta and I'd like to know if, someday, will be an admin section like the one in V2 that was so much simpler and usable than this one.

I'm not a programmer and, basically, I've found this panes absolutely confusing and too much technical.

I'd like to create a menu with the aspect below but was absolutely unable to do that. Surely is my fault but in the previous version was so simple and clear how to administer your gallery that I'd expect something similar in the new version. I really hope that this kind of administration is just because this is a pre-release but will be fixed in the GM version.

Can someone help me understand better?

2001 - 2005
---2001
------Gallery1
------Gallery2
------Gallery3
------2002
------Gallery1
------Gallery2
---2003
------Gallery1
------Gallery2
------Gallery3
---2004
------Gallery1
---2005
------Gallery1
------Gallery2
------Gallery3
2006 - 2010
...
 
User avatar
mjau-mjau
X3 Wizard
Posts: 12620
Joined: 30 Sep 2006, 03:37

Re: The Panel

08 Apr 2015, 06:46

First of all, the panel menu is something we are currently working on. Here is a screenshot of the new menu, which supports right-click for editing- or creating new pages:
Image
andreamarucci wrote:I've tried to install the new beta and I'd like to know if, someday, will be an admin section like the one in V2 that was so much simpler and usable than this one.
Apart from the above, and the fact that page-settings are currently complicated, I think it is much easier and faster to create pages in the X3 panel.

1. Just click the folder on the left TREE where you want to add the page.
2. Click the NEW button on the right to create a page inside.

That is in fact exactly the same as in X2 ... You need to click the menu first, and then click the small "new" button. Why is this different in X3 except everything loading faster? The X2 panel is much more complicated than the X3 panel.

In a release coming soon ( see screenshot above), you can even create that structure directly from the tree-menu, using right-click controls. I really don't think it can get any better than that, and I don't see how that is not much easier than with X2 admin.
 
User avatar
andreamarucci
Experienced
Topic Author
Posts: 302
Joined: 01 Mar 2011, 11:13

Re: The Panel

08 Apr 2015, 09:10

Ok thanks. I've created that sort of structure but as you can see it's grey and I'm not able to put it in a sort of menu so that it appears and can be accessed. What I'm doing wrong?
Schermata 2015-04-08 alle 15.09.36.png
Schermata 2015-04-08 alle 15.09.36.png (4.89 KiB) Viewed 3029 times
 
User avatar
andreamarucci
Experienced
Topic Author
Posts: 302
Joined: 01 Mar 2011, 11:13

Re: The Panel

08 Apr 2015, 09:16

Basically the problem is that when I create a new item, this one is grey so it's (I think) invisible and I'm not able to make it visible and associate a menu to it.
 
User avatar
mjau-mjau
X3 Wizard
Posts: 12620
Joined: 30 Sep 2006, 03:37

Re: The Panel

08 Apr 2015, 13:32

andreamarucci wrote:Basically the problem is that when I create a new item, this one is grey so it's (I think) invisible and I'm not able to make it visible and associate a menu to it.
This is easy once you understand it: Basically, you just need to add a number in front of the folder name, for example "2001-2005" should be renamed to "4.2002-2005" ... The number-part "4." does not get displayed in the URL, which will still be /2002-2005/. WHY LIKE THIS? Because it allows you to toggle page visibility on/off, and also use the number to set the ORDER of the page.

This is actually documented here, with examples, and you should really check the basic documentation before you get started:
https://www.photo.gallery/x3docs/pages/create/
 
User avatar
andreamarucci
Experienced
Topic Author
Posts: 302
Joined: 01 Mar 2011, 11:13

Re: The Panel

09 Apr 2015, 04:18

Thanks Karl. Fixed everyhthing and understood the inner working, just a little by now.

Just a question. I've this menu and I'm using it in the sidebar
Schermata 2015-04-09 alle 10.15.46.png
Schermata 2015-04-09 alle 10.15.46.png (11.56 KiB) Viewed 3010 times
Is there a way to use the menu at top (fixed) and show a menu structured like this one? I've tried with the mega menu but my menu options are too wide to stay in that menu layout.

Thanks!
 
User avatar
mjau-mjau
X3 Wizard
Posts: 12620
Joined: 30 Sep 2006, 03:37

Re: The Panel

09 Apr 2015, 10:32

@andreamarucci: Did you try the topbar layout without using the mega menu? It will by default create an unlimited nested dropdown menu. Just don't use any settings in the menu item for the top level page ...
Code
menu:
 
User avatar
andreamarucci
Experienced
Topic Author
Posts: 302
Joined: 01 Mar 2011, 11:13

Re: The Panel

09 Apr 2015, 10:45

Worked perfectly! That's exactly what I want. Thanks!