Search…

X3 Photo Gallery Support Forums

Search…
 
Herman K
Topic Author
Posts: 9
Joined: 27 Feb 2019, 18:20

Exif is displayed incorrectly

28 Feb 2019, 02:25

Hi, after latest update there is an issue (worked fine in previous version):

1) turn on
Settings->Popup->Popup Caption->EXIF

2) Right mouse click on any photo in gallery and open it in the new tab (so instead an album there will be only one image on page)

3) Click Zoom button - there is mess where each character from exif is displayed in its own rectangle
bug1.PNG
bug1.PNG (165.26 KiB) Viewed 263 times

When I click on image from gallery without opening only one in separate tab, then everything is fine:
bug2.PNG
bug2.PNG (409.16 KiB) Viewed 263 times

I've done some research in browser debugger, perhaps it will help - looks like in this case you are passing exif in string form ("key:value;key:value") to Object.keys while it expects object with values in properties, so instead it splits string into single characters.

Thanks.
 
User avatar
mjau-mjau
X3 Wizard
Posts: 11671
Joined: 30 Sep 2006, 03:37

Re: Exif is displayed incorrectly

28 Feb 2019, 06:07

Yes, something is wrong. Likely I forgot to modify the image landing page for EXIF changes I made in general. I will look into it asap, and post back here.
 
User avatar
mjau-mjau
X3 Wizard
Posts: 11671
Joined: 30 Sep 2006, 03:37

Re: Exif is displayed incorrectly

28 Feb 2019, 06:30

I had forgotten to encode EXIF data in JSON format on the image landing pages. Download the fixed PHP template file below, and replace on your server. After updating the file, click SAVE from panel to make sure pages are recreated instead of being served from cache.
/app/templates/db/49/246ef100488bf387c704be915976dc53fe33439588b93ef0ac7e41b020dc.php

This file will be merged into X3.27.6. Thanks for posting!
 
Herman K
Topic Author
Posts: 9
Joined: 27 Feb 2019, 18:20

Re: Exif is displayed incorrectly

28 Feb 2019, 06:43

Thank you! It works perfect now.
 
User avatar
mjau-mjau
X3 Wizard
Posts: 11671
Joined: 30 Sep 2006, 03:37

Re: Exif is displayed incorrectly

05 Mar 2019, 10:57

The fix for this was included in X3.27.6.